Stordalen Young Global Leader 2015

Stordalen Young Global Leader 2015

Published March 17, 2015

Gunhild A. Stordalen utnevnes i dag til Young Global Leader av World Economic Forum.
–Jeg er utrolig stolt og takknemlig for utnevnelsen. Ikke minst fordi dette er en stor anerkjennelse av det vi er i ferd med å oppnå gjennom EAT, sier Gunhild A. Stordalen.

World Economic Forum utnevner hver år ledere fra hele verden under 40 år som i særklasse har utmerket seg. Ikke bare i kraft av sine ledertalent, men fordi de evner å sette bærekraft og globalt fellesskap i sentrum for sin ledergjerning. Nettverket jobber som en integrert del av World Economic Forum og medlemmene bidrar til å påvirke dagsorden i viktige internasjonale fora.  

Utnevnelsen er stor inspirasjon til videre arbeid med viktige spørsmål. World Economic Forum åpner nye muligheter for det videre arbeidet med å sette sammenhengen mellom matproduksjon, klima, bærekraft og global  helse øverst på agendaen. EAT samarbeider allerede med internasjonale organisasjoner og institusjoner som Harvard, Berkeley, WHO, WWF og deler av FN-systemet, og denne utnevnelsen er en bekreftelse på at det vi gjør er viktig og riktig, sier Gunhild Stordalen.

Hun har i vinter vært gjennom en risikofylt medisinsk behandling etter å ha fått diagnositisert en dødelig autoimmun bindevevssykdom. Behandlingen har vært vellykket og Stordalen har som mål å komme tilbake i løpet av våren.

– Jeg er ekstremt lettet over å ha kommet gjennom behandlingen og kjenner for hver dag at jeg blir bedre. Nå gjør jeg det som står i min makt for å komme tilbake. Å bli utnevnt til Young Global Leader er en utrolig inspirasjon. Dersom vi skal klare å produsere nok mat til at ni milliarder mennesker kan spise næringsrik kost produsert på en måte som er bærekraftig for planeten i løpet av neste generasjon må vi brette opp ermene. Her har vi som unge ledere et særskilt ansvar, sier Gunhild Stordalen.

EAT Stockholm Food Forum ble arrangert for første gang i fjor vår og har i løpet av rekordtid vokst til å bli et globalt initiativ. Når EAT arrangeres for andre gang i juni i år vil det være med globale toppledere fra politikk, næringsliv og forskning fra hele verden til stede.