Är du Skandinaviens nya matentrpenör

Hjälp oss att äta världen bättre!
Har du den bästa lösningen?
Då kan du vinna 100 000 kronor!

Nordic Choice vill göra det enkelt att äta god mat med gott samvete. Att sätta ambitionen var lätt. Att hitta lösningen var svårare. Vägen fram till den ultimata tallriken är full av dilemman. Finns det mat utan bismak och som är bra för kroppen, djuren och miljön?

Genom Local EAT Award söker vi efter Skandinaviens nya matentreprenörer. Vi letar efter idéer inom allt från nya odlingsmetoder till matavfallshantering, från innovativ produktionsteknik till alternativa råvaror och smarta tjänster.
Vi har inte lösningarna. Men det har kanske du?

PRISET

  • 100 000 kronor.
  • Mentormöte med Petter Stordalen.
  • Resa till Stockholm och deltagande på EAT Stockholm Food Forum.

HUR KORAS VINNAREN?

Det koras tio regionala vinnare som går vidare till finalen som sker under EAT Stockholm Food Forum den 2 juni. Väljer du att delta i Local EAT Award kommer du automatiskt tillhöra den tävlingsregion du har din verksamhet i. Alla regionsvinnare får gratis resa till Stockholm och deltagande på EAT Stockholm Food Forum.

KRITERIER FÖR ATT DELTA

Krav på tävlande
Små och mellanstora företag, enskilda projekt eller lokala initiativ.

Krav på idé:
Idén ska på ett eller annat sätt bidra till att lösa EAT:s fastslagna huvudutmaning: Hur mättar vi miljarder människor på ett hållbart och hälsosamt sätt.

  • En produkt, tjänst eller initiativ relaterad till mat eller matproduktion som på ett innovativt sätt löser utmaningarna knutet till hälsa och hållbarhet.
  • Vinnarlösningen ska vara skalerbar.
  • Vinnarlösningen ska vara ekonomiskt hållbar.

Exempel på vinnare kan vara:

  • Ett företag med en innovativ produktionsteknik
  • En ingenjör med ny metod för matavfallshantering
  • En producent som använder sig av alternativa råvaror
  • En speditör med en lösning för matlogistik.
  • En organisation som jobbar med upplysningen inom mat, hälsa och hållbarhet.

HUR SÖKER MAN?
Ansökningstiden för 2015 har gått ut.
Har du frågor om tävlingen skicka dessa till localeataward@eatforum.org

 
 

Verification

TÄVLINGSREGIONER I SVERIGE

Tävlingen är uppdelad i följande regioner i Sverige:

  1. Region Nord: Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland.
    2. Region Mitt: Värmland, Dalarna, Gävleborg, Örebro, Uppsala och Västmanland.
    3. Region Öst: Stockholm, Södermanland, Östergötland och Gotland.
    4. Region Väst: Västra Götaland, Halland och Jönköping.
    5. Region Syd: Kronoberg, Kalmar, Blekinge och Skåne.

JURY

  • Petter Stordalen
  • Caroline Eriksson, kock på Clarion Hotel Grand i Östersund och Årets Kitchen & Table-kock 2014.

FÖLJANDE KOMMER ATT VÄRDERAS AV JURYN

  • Hållbarhetsaspekten: I vilken grad löser produkten/initiativet/tjänsten ett konkret behov och/eller en utmaning knutet till hälsa, miljö eller sociala förhållanden?
  • Innovationsaspekten: I vilken grad är produkten/initiativet/tjänsten innovativ?
  • Mål- och resultataspekten: Är målsättningen realistisk och idéen praktiskt genomförbar? Vilka resultat kan den aktuella kandidaten visa på? (Resultat knutet till hälsa, miljö eller sociala förhållanden.)
  • Lönsamhetsaspekten: Är produkten/initiativet/tjänsten lönsam? Ifall projektet är i startfasen kommer potentialen för lönsamhet värderas.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels och EAT Stockholm Food Forum, ett globalt initiativ etablerat av Stordalen Foundation och Stockholm Resilience Centre för att bidra till att ändra världens livsmedelssystem till med hälsosam och hållbar mat.

Local EAT Award söker Skandinaviska matentreprenörer och korar den bästa idén inom mat, hälsa och hållbarhet.

Vinnaren får 100 000 kronor, ett mentormöte med Petter A. Stordalen och deltagande på EAT Stockholm Food Forum 1-2 juni.